KÖTTFÄRS: köttfärssås, köttbullar, hamburgare, kålpudding, köttfärslimpa, gulaschsoppa tex.
INNANLÅR: stek som lövbiff, sjömans biff, finare grytor, även tjälknul.
YTTERLÅR: är bäst till grytor och tjälknul, men kan även skivas mkt tunt o strimlas o stekas m tex grillkrydda som limousin skav.
HÖGREV: mycket gott som kokkött, men du kan även förkoka och sedan grilla.
RULLE: kan användas till tjälknul, grytor men även stekas i tunna skivor ca: 8 mm som minut biff.
FRANSYSKA: Är mycket fin till söndagssteken, men vi gör även lövbiff o steker eller gör en fin gryta
Köttlådor bokar man i förväg. Du kan boka upp dig flera månader i förväg om du vill.
När du köper en ekologisk köttlåda på 25 kg, får du 1/8 del av alla delar från ett djur.
Du får filé, entrecote, ryggbiff, rostbiff, innanlår, fransyska, bogstek, högrev, rulle, ytterlår och köttfärs.
Allt är veterinär besiktat, vakuumpackat, vägt, märkt och köttfärsen är mald.
Lådorna är på mellan 20-30 kg. Du kan säga till om du vill ha en större eller mindre låda vid bokningen.
Du kan även boka en liten låda på ca: 15kg. Då får du hälften köttfärs, en finbit, lite stekdetaljer och lite grytdetaljer.
Priset är 180:-/ kg . ( höst -22)
Vi är ekologiskt certifierade av SMAK certifiering AB.